Dongguan Guangchuan Abrasives Technology Co., Ltd

Новини

Основни фактори, влияещи върху смилането на шлифовъчните колела и методите за тестване
Време за освобождаване: 2022-07-02 11:17:47  Хитове: 11

main фактори, влияещи върху производителността на смилането на шлифовъчното колело.

Морфологичните характеристики на повърхността на шлифовъчното колело са основните фактори, влияещи върху смилането на шлифовъчното колело. Повърхностните морфологични характеристики на шлифовъчното колело включват главно броя на абразивните зърна, геометрията и разпределението на абразивните зърна, режещия ръб на абразивните зърна и височината на режещия ръб. Те са важни входни параметри на процеса на смилане и директно влияят на производителността на смилане.

 

surface Профилни методи за проверка на колела за шлифоване.

the проверка на проверка Методът може да бъде разделен на метод на непряка проверка и метод за директна проверка

Методът за индиректно откриване използва физическите сигнали, генерирани по време на обработката, за да се определи откриването, като например сила на откриване, звук, вибрация и други параметри на сигнала, за да се определи за определяне повърхностен профил на шлифовъчното колело; Например, силата на смилане и температурата на смилане на шлифовъчното колело може да отразява остротата на шлифовъчното колело, така че съответните физически данни могат да бъдат измерени със силов метър, за да се определи остротата на шлифовъчното колело.

\\ Методът на директна проверка обикновено включва директен анализ на формата на повърхността на шлифовъчното колело с помощта на физически сонди или оптични инструменти. Типът на контакта например се сканира от стилус. За не-contact типове, общият тест е методът на колимация на микроскоп.


предишен: No

Следващия: Съвети за електро...